© Baykuş Haber

Altınordu, Çağlar Söyüncü’den bu kez kazanamadı

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA) - TFF 2’nci Lig’e düşen Altınordu, Cengiz Ünder’le birlikte Türk futboluna kazandırdığı en önemli iki oyuncudan biri olan Çağlar Söyüncü’nün İspanya La Liga devi Atletico Madrid’e transferinden para kazanamadı. Kırmızı-lacivertliler, Çağlar’ın son 5 sezonda formasını giydiği İngiltere Premier Lig takımı Leicester City’de serbest kaldıktan sonra Atletico Madrid’e bonservissiz imza atması nedeniyle dayanışma katkısı alamayacak. Madrid temsilcisi, İngiliz kulübüne bonservis bedeli ödeseydi Altınordu’da bu transferden gelir elde edecekti.

Altınordu, Türk futboluna yetiştirdiği önemli oyunculardan biri olan Çağlar Söyüncü'nün Atletico Madrid'e transferinden maddi kazanç sağlayamadı. Kırmızı-lacivertliler, Çağlar'ın son 5 sezonda Leicester City'de serbest kalmasının ardından Atletico Madrid'e bonservissiz olarak transfer olması nedeniyle dayanışma katkısı alamayacak. Eğer Atletico Madrid, İngiliz kulübüne bonservis bedeli ödemiş olsaydı, Altınordu bu transferden gelir elde edecekti.

Leicester City, Çağlar Söyüncü'ye sözleşmesini uzatıp sezon sonu bonservis bedeli karşılığında gitmesini teklif etmişti, ancak milli defans oyuncusu bu teklifi kabul etmeyerek kadro dışı kalmıştı. Çağlar Söyüncü, Atletico Madrid ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı. Daha önce Altınordu'ya toplamda 7.9 milyon Euro kazandıran Çağlar'ın bu transferi, kulübe ek gelir sağlamayacak.

Çağlar Söyüncü, Altınordu'dan Freiburg'a transfer olduğunda 2.5 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında satılmış, ardından 2018 yılında Leicester City'ye 4.6 milyon Euro'ya transfer edilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER