© Baykuş Haber

Amasra’da kruvaziyerden inen Rus turistler denize girdi

Ayhan ACAR/AMASRA (Bartın),(DHA)-BARTIN’ın Amasra Limanı’na 21’inci kez yanaşan Astoria Grande’ isimli kruvaziyerden inen Rus turistlerden bazıları, Bozköy Plajı’na gidip, denize girdi.

BARTIN'ın Amasra Limanı'na 21'inci kez demirleyen "Astoria Grande" adlı kruvaziyer gemisinden inen Rus turistler, Bozköy Plajı'na giderek denizin keyfini çıkardılar. Rusya'dan 3 gün önce yola çıkan gemi, 811 yolcu ve 442 personel ile bu sabah Amasra Limanı'na ulaştı. Gemi yolcuları, limanda yapılan işlemlerin ardından şehri gezmeye başladılar. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü ve Çekiciler Çarşısı gibi önemli turistik bölgeleri ziyaret eden Rus turistlerden 50 kişi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'yu keşfetmeye giderken, diğer 60 kişi ise ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Bozköy Plajı'na gitmeyi tercih etti. Turistler, denize girmek için 18 derece sıcaklığına sahip denize karşı soğuk havaya aldırış etmediler.

Plaj işletmecisi Serdar Dereli, "Eylül ayının gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte sezonu sonlandırmıştık. Ancak Amasra'ya yanaşan bu kruvaziyer gemisindeki Rus turistler sabah saatlerinde plajımıza akın ettiler. Hararetin düşük olduğu bu hava koşullarında bile denize girmekten keyif alıyorlar. Rus turistlerin burada daha serin hava şartlarında da denize girdiklerini gözlemliyoruz" dedi. Ayrıca, kruvaziyer gemisinin akşam saatlerinde Sinop'a gitmek üzere hareket edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER