© Baykuş Haber

Amasrada plajlar dolu, tarihi mekanlarda da insan seli yaşandı

BARTIN’IN TARİHİ VE TURİSTİK İLÇESİ AMASRA KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE HER GÜN NÜFUSUNUN 10 KATI ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR. PLAJLARIN TIKLIM TIKLIM DOLDUĞU İLÇEDE TARİHİ MEKANLARDA İSE İNSAN SELİ YAŞANIYOR.

Amasra, Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi, Kurban Bayramı tatili süresince günlük nüfusunu 10 katına çıkaran ziyaretçilerle dolup taşıyor. Plajlar yoğun ilgi görürken, tarihi mekanlarda da büyük kalabalıklar gözleniyor.

Batı Karadeniz'in önemli turistik noktalarından biri olan Amasra, bayram tatili süresince büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür ve 6,600 olan yerel nüfusu, tatilcilerin yoğun ilgisiyle 60,000'in üzerine çıkmış durumda.

Sıcak hava koşullarıyla birlikte plajlar tıklım tıklım dolarken, Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Şapel ve Fatih Camii gibi tarihi mekanlar büyük bir ziyaretçi akınına uğruyor. Ayrıca Çekiciler Çarşısı gibi hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde de yoğunluk yaşanıyor.

Tur firmalarının rotaları arasında bulunan ilçeye çok sayıda tur otobüsü giriş-çıkış yaparken, ilçe merkezindeki araç yoğunluğu nedeniyle otoparklar tamamen dolmuş durumda. Bu durumda sürücüler, araçlarını park etmek için Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü sahasına yönlendiriliyor.

Amasra'yı bayram tatili için tercih eden ziyaretçiler, ilçenin tarihi atmosferi ve doğal güzellikleri karşısında büyülenmiş durumda. Ziyaretçilerden biri olan Volkan Yiğit, Amasra'nın güzelliklerini şu şekilde anlattı: "Çok güzel bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Tarihi açıdan, doğal güzellikleri açısından çok güzel bir şehir. Bütün herkesin bence gelmesi gerekli bir şehir. Ve zaman çok hızlı geçiyor. Sabah 8’de geldik ne ara 2 oldu anlamadık."

Amasra, Osmanlı, Roma, Bizans ve Ceneviz gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir ilçe olup, bayram tatilinin son gününe kadar yoğunluğun devam etmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER