© Baykuş Haber

Amasya karakucak güreşlerinde başpehlivan Rıza Yıldırım oldu

AMASYA'DA DÜZENLENEN KARAKUCAK GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVANLIĞI RIZA YILDIRIM KAZANDI. ÇEKİŞMELİ GEÇEN GÜREŞLERİN FİNALİNDE KARŞILAŞTIĞI ALİ RIZA KAYA’YI YENEN YILDIRIM, KUPA VE ALTIN KEMERİ AMASYA BELEDİYE BAŞKANI DR. BAYRAM ÇELİK’İN ELİNDEN ALDI.

Amasya'da gerçekleştirilen karakucak güreşlerinde başpehlivanlık unvanı Rıza Yıldırım'ın oldu. Yıldırım, çekişmeli final müsabakasında rakibi Ali Rıza Kaya'yı mağlup ederek kupa ve altın kemeri Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik'ten aldı.

Amasya Belediyesi tarafından 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 12 Haziran Stadyumu'nda gerçekleştirilen geleneksel karakucak güreşlerine yaklaşık 800 güreşçi ülkenin dört bir yanından katıldı.

Zorlu müsabakalarda başarılı bir performans sergileyen Rıza Yıldırım, birincilik unvanını kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Güreşçi Yıldırım, sözlerine şunları ekledi: "Bu müsabakalarda birinci olmak benim için büyük bir gurur. Önümüzde Kırkpınar gibi büyük bir organizasyon var. Yağlı güreşe ilgi gösteriyorum ve aynı zamanda minder güreşi ve liglerde de mücadele ediyorum. Biz minder güreşine odaklanmış durumdayız. Kırkpınar'da çok iddialı güreşçiler var. Kürsü yapacağım demek yerine bu müsabakada birinci olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Karakucak güreşi bizim için özel bir yere sahip, ancak yağlı güreşte rekabet daha zor görünüyor."

Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, geleneksel güreşlerin Amasya'da sporun yaygınlaşması için düzenlendiğini belirtti ve Amasya'nın güreş geleneğine vurgu yaparak, "Bu topraklar güreş topraklarıdır. Şampiyonlarımız Hamit Kaplan ve Mahmut Demir burada yetişti. Amasya, iki olimpiyat şampiyonu çıkarmıştır. Üçüncü ve dördüncü şampiyonları yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Eski milli güreşçi Mahmut Demir, güreşin altyapısının önemine dikkat çekti ve Türk halkının güreşe doğuştan yatkın olduğunu söyledi. Demir, "Amasya benim dönemimden sonra olimpiyat şampiyonu veya dünya şampiyonu çıkaramadı. Ancak bundan sonra çıkarabileceğimize inanıyorum. Bunun için altyapıya yatırım yapmalıyız. Türk insanının genlerinde güreş var. İmkanları, spor yapacak çocukları bulmalı ve teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Güreş ağası olarak işadamı Ümit Ağış'ın seçildiği etkinliği MHP Amasya İl Başkanı Şuayip Ak ve Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse de izledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER