© Baykuş Haber

Amasyada çini ustası kadınlar satışa çıkan atölyelerini borçlanıp satın aldı

AMASYA’DA ÇİNİ USTASI DÖRT KADIN, ŞEHRİN TARİHİ MEKANLARINDAN HATUNİYE MAHALLESİ’NDE ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜP KURS VERDİKLERİ TARİHİ KONAK SATILIĞA ÇIKINCA BİRLİKTE KREDİ ÇEKİP SATIN ALDILAR. ÜRETİMLERİNİ VE EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜREN ‘ÇILGIN ÇİNİCİLER’ İKİ YIL SONRA BİTECEK KREDİ BORÇLARININ ARDINDAN İŞLERİNİ DAHA ÇOK BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYOR.

Amasya'da faaliyet gösteren dört kadın çini ustası, tarihi bir konak satılığa çıktığında birlikte kredi çekip bu konağı satın aldılar. "Çılgın çiniciler" olarak bilinen bu dört kadın, üç yıl boyunca kredi borçlarını ödedikten sonra işlerini daha da büyütmeyi hedefliyorlar.

Başlangıçta pandemi nedeniyle üretimlerini evde yapmak zorunda kalan bu kadınlar, internetten satış yaparak aylık 6 bin lira gibi yüksek kredi ödemelerini ailelerinin de yardımıyla sürdürdüler. Pandemi sonrası, Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi'nin kurs açmasıyla tekrar atölyeye dönen "çılgın çiniciler," faaliyetlerini artırdılar.

Konağı satın almak için beş yıllık bir kredi çekmeye karar veren Songül Aslan, Sebahat Tutak, Arzu Yazıcı ve Serra Sağlamer, şimdi kendi atölyelerinde çini kursları düzenliyorlar ve Amasya'da çini sanatını yaymayı amaçlıyorlar.

Songül Aslan, "Bize 'çılgın çiniciler' derler. Borçlanarak konağı satın aldık ve şu an kendi atölyemizde çalışıyoruz" dedi. Amasya'da çini sanatını daha geniş kesimlere tanıtmak için çabaladıklarını belirtti.

Sebahat Tutak ise "Hedefler büyük. Borç bittikten sonra başka bir konak alabiliriz" dedi ve kendi konaklarında rahatça sanatlarını icra edebilmek için bu adımı attıklarını söyledi.

Serra Sağlamer de konaklarını satın almanın bir hayal olduğunu ve şimdi bu hayalin gerçekleştiğini ifade etti. Yeşilırmak Nehri kenarındaki atölyeleriyle mutlu olduğunu dile getirdi.

Atölyede düzenlenen sergiye katılan Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, bu örnek usta ve öğrencileri tebrik etti. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen de açılışa katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER