© Baykuş Haber

Amasyada Cumhurbaşkanı Erdoğan için kaleden top atışları yapıldı

28 MAYIS CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN GÖREVE BAŞLAMASI DOLAYISIYLA ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA’DA KALEDEN TOP ATIŞLARI YAPILDI. AMASYA VALİLİĞİ VE AMASYA BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞEHRİN ZİRVESİNDEKİ HARŞENA KALESİ’NDEN 150 YILI AŞKIN SÜREDİR KULLANILAN TOPTAN 7 PARE ATIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine üçüncü kez seçilmesi nedeniyle Amasya'nın tarihi Harşena Kalesi'nde geleneksel toplu atışlar düzenlendi. Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Harşena Kalesi'nde bulunan 150 yıllık tarihi top, 7 kez ateşlendi.

Vatandaşlar, bu tarihi anı coşkuyla kutlamak için Harşena Kalesi'nin çevresine toplandı. Top atışlarını büyük bir heyecanla takip eden Amasya sakinleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarılar diledi.

Bir vatandaş, "Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a güvendi. Oy verdi. Milletimize mahcup olmayacağına inanıyorum. Ona olan güvenimiz sonsuzdur" dedi. Ailesiyle birlikte etkinliği izleyen bir diğer kişi, "Bu yüzyılda ülkemiz ve milletimiz daha büyük başarılar elde edecek. Cumhurbaşkanımıza sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum" şeklinde konuştu. Bir diğer vatandaş ise, "Cumhurbaşkanımız, yemin töreninde mazbatasını aldı. Kazandığı için çok mutluyuz. Allah, onu başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin büyük teveccühü ile 3. kez Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi TBMM’de yemin ederek görevine başlamıştır. Türkiye yüzyılı ülkemize, milletimize ve tüm dünya mazlumlarına hayırlı olsun" dedi. Bu özel etkinlik, Amasya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlaması anısına düzenlenen sevinçli bir kutlama olarak şehir halkı tarafından coşkuyla karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER