© Baykuş Haber

Amasyada kiraz ağaçları ekim ayında çiçek açtı

AMASYA'NIN TAŞOVA İLÇESİNDE KİRAZ AĞAÇLARI EKİM AYININ ORTASINDA ÇİÇEK AÇTI. SICAK HAVAYA ALDANAN AĞAÇLAR ÜRETİCİSİNİ DE ŞAŞIRTTI.

Amasya’nın Taşova ilçesinde kiraz ağaçları ekim ayının ortasında çiçek açtı. Sıcak havaya aldanan ağaçlar üreticisini de şaşırttı.


Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle normalde nisan veya mayıs aylarında çiçek açması gereken kiraz ağaçlarının kış aylarına girilen bu günlerde çiçek açması şaşırttı. 28 yıldır çiftçilik yapan Ziya Ahmet Celep’in bahçesinde hasadı yazın yapılan kiraz ağaçları yeniden çiçek açtı. Daha önce hiç karşılaşmadığı bu duruma çok şaşırdığını belirten 56 yaşındaki Celep, “Normalde bunlar erkenci bodur cinsi kirazlar. Şu an kış uykusuna geçme pozisyonuna düşmesi lazımdı. Havaların sıcak gitmesi ve iklimsel değişikliklerden dolayı şu an bir sera iklimi yaşıyoruz. O nedenle de ağaçlarımız uyumuyor. Uyumayınca da hala çiçek açmaya devam ediyor” dedi.



“Bu ağaçlar meyve veremeyecek”


Bu durumun üretimlerini de olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Celep, “Çok sıkıntılı bir durum. Çünkü gelecek senenin meyveleri şimdiden çiçek açtığı için bu ağaçlar ürün veremeyecek veya bu ağaçlar kuruyacak. Biz de kesip odun yapacağız. Bizim emeklerimiz boşa gitmiş olacak. Bu ağaçlara şaşırmış vaziyetteyiz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER