© Baykuş Haber

Amasya’da sel sularının ortasında mahsur kalan aileyi itfaiye ekipleri kurtardı

Sinan HARMANCI- Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA)- AMASYA’da yaşanan sağanak yağış sonrası, kent merkezinde birçok bölgede su baskınları yaşandı. Sel sularının ortasında otomobilde mahsur kalan 3 kişilik aile, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Amasya'da Meteoroloji'nin uyarı yaptığı kuvvetli yağış, öğleden sonra kent merkezinde etkisini gösterdi. Şiddetli yağış sonrasında birçok bölgede su baskınları yaşandı. Yağış nedeniyle ulaşım aksadı, cadde ve köprü altları sular altında kaldı. Sürücüler, su birikintileri nedeniyle güçlük yaşadı ve farklı güzergahlara yönlendirildi. Kent genelinde derelerin debisi yükseldi ve bazı bölgelerde taşkınlar yaşandı.

Ellibeşevler Mahallesi'nde ise sel sularının ortasında mahsur kalan Hasan Metin, eşi Özlem Metin ve 8 aylık bebekleri Alpaslan Ege Metin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yağışlar aralıklarla devam ederken, belediye ekipleri tıkanan mazgalları açmak için çalışmalarını sürdürdü. Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, yağış sonrası su baskınlarına neden olan bölgeleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER