© Baykuş Haber

Amasyada zabıta ekiplerinden marketlerde etiket denetimi

VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ŞEHİR MERKEZİNDE GEREKLİ KONTROLLERİN SIKLIKLA YAPILDIĞINI BELİRTEN AMASYA BELEDİYE BAŞKANI DR. BAYRAM ÇELİK, “KONTROLLERDE İŞ YERLERİNİN ÇALIŞMA RUHSATLARI, HİJYEN BELGELERİ, TEMİZLİK, KASA FİYATI, RAF FİYATI GİBİ BU TÜR DENETİMLERE AĞIRLIK VERİYORUZ. UNLU MAMULLER SATAN İŞLETMELERDE ÖZELLİKLE EKMEKLERİN GRAMAJINDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ” DEDİ. ESNAFIN DA GEREK ETİKET, GEREKSE FİYAT UYGULAMASINDA AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERİP KURALLARA RİAYET ETMELERİNİ İSTEYEN BAŞKAN ÇELİK, “VATANDAŞLARIN MAĞDUR EDİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ” DİYE KONUŞTU.

Amasya Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını ve etiketlerini denetlemek amacıyla bir dizi denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde ürünlerin gramajı, etiketleri ve irsaliyeleri gözden geçirildi, etiket ile kasa fiyatları arasında herhangi bir uyumsuzluk olup olmadığı incelendi. Eğer fiyatlar arasında bir fark saptanırsa, işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için şehir merkezinde düzenli olarak bu tür denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Çelik, denetimlerin iş yerlerinin çalışma ruhsatları, hijyen belgeleri, temizlik, kasa fiyatları, raf fiyatları gibi pek çok kritik konuyu içerdiğini ifade etti. Özellikle unlu mamuller satan işletmelerde ekmek gramajına özel bir önem verdiklerini vurgulayan Çelik, ayrıca esnaflardan, etiket ve fiyat uygulamalarında kurallara tam uyum sağlamalarını ve vatandaşların mağdur olmamasını sağlamalarını istedi. Başkan Çelik, vatandaşların mağdur edilmesine asla izin vermeyeceklerini de belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER