© Baykuş Haber

Amasyalı Almina ve Elif tezhip projesiyle Türkiye birincisi oldu

AMASYA’DA LİSE ÖĞRENCİSİ ALMİNA PAMUKSUZ VE ELİF ÖZATA, DÜZENLENEN ÖĞRENCİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ALANINDAKİ "SABRIN NAKŞI TEZHİP" ADLI PROJEYLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU. AMASYA MACİT ZEREN FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, ÖDÜLLERİNİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’IN ELİNDEN ALDI.

Amasya'da öğrenim gören lise öğrencileri Almina Pamuksuz ve Elif Özata, düzenlenen öğrenci araştırma projeleri yarışmasında "Sabrın Nakşı Tezhip" adlı projeleri ile değerler eğitimi alanında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar. Ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın elinden alan Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencileri, geleneksel Türk süsleme sanatı olan tezhip konusundaki çalışmaları ile dikkat çekti.

Tezhip sanatına olan ilgileri sonucunda projelerini oluşturan öğrenciler, bu alandaki bilgilerini bir araya getirerek "Sabrın Nakşı Tezhip" adlı projeyi hayata geçirdiler. Öğrenciler, tezhip konusundaki bilgi ve becerilerini daha da geliştirmek amacıyla kurslara katıldılar ve bu alanda kendilerini yetiştirdiler. Ardından, bu alandaki bilgilerini yazılı bir çalışma olan bir dergi şeklinde sunarak arkadaşları ile paylaştılar.

Proje, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Semra Yılmaz'ın danışmanlığında hazırlandı ve öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında büyük bir başarı elde etti. 2 bin 523 katılımcı arasında Türkiye birinciliği kazanarak büyük bir gurur yaşayan 11. sınıf öğrencileri Almina ve Elif, üniversite eğitimlerini tıp alanında sürdürmeyi hedefliyorlar.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, öğrencilerini bu büyük başarılarından dolayı kutlayarak ödüllendirdi. Ayrıca, öğrencilerin derslerdeki başarılarının yanı sıra geleneksel sanatlara olan ilgilerinin diğer öğrencilere de ilham kaynağı olduğunu belirtti. Mehmet Türkmen, okul müdürü Ahmet Eren ve öğretmen Semra Yılmaz'ı da bu başarıda emekleri için tebrik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER