© Baykuş Haber

Anadolu Isuzunun otonom elektrikli otobüsü, sürüş testlerini başarıyla geçti

ANADOLU ISUZU’NUN OTONOM ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ, SÜRÜŞ TESTLERİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Türkiye'nin önde gelen ticari araç markalarından biri olan Anadolu Isuzu, otonom sürüş teknolojilerini geliştirme ve araçlarına entegre etme hedefi doğrultusunda büyük bir adım attı. Açık kaynak teknolojileri kullanarak gerçekleştirilen bu çalışmalar, Anadolu Isuzu'nun yeni nesil midibüs ve otobüslerini tamamen otonom sürüşe uygun hale getiriyor.

Anadolu Isuzu, otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarına Leo Drive girişimi ile iş birliği yaparak devam ediyor. Proje çerçevesinde Anadolu Isuzu'nun Ar-Ge ekibi, otonom sürüş teknolojileri için ölçeklenebilir ve güvenilir yazılım, donanım ve algoritma çözümleri geliştiren Leo Drive uzmanları ile bir araya geliyor.

Bu iş birliği sonucunda Anadolu Isuzu, tamamen elektrikli otobüsü Novociti Volt'u bir sürücüsüz araç platformuna dönüştürdü. Bu projede LiDAR kameralar, sensörler, özel işlemciler, kontrolörler ve bağlantılı sürüş sistemleri gibi ileri teknoloji ürünleri kullanıldı. NovoCiti Volt otonom test aracı, farklı trafik koşullarında güvenli bir sürüş yeteneği sergiledi ve özellikle trafik işaretlerine ve ışıklarına uygun olarak diğer araçlar ve yayalarla etkili bir iletişim kurabildi.

Bu proje, otonom sürüş teknolojisinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ve Autoware Foundation ile iş birliği yapan kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Leo Drive tarafından yürütülüyor. Autoware projesi, dünya genelinde birçok ülkede 500'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve otonom sürüş teknolojileri konusunda öncü açık kaynak topluluğu olarak kabul ediliyor.

Anadolu Isuzu ve Leo Drive'ın başarılı bir şekilde uyguladığı bu otonom sürüş çözümü, geliştiriciler ekosistemi ile açık kaynak olarak paylaşılacak. Bu sayede otonom sürüş teknolojisinin daha geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından geliştirilmesine katkı sağlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER