© Baykuş Haber

Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde TIR ile yolcu otobüsü çarpıştı: 1’i ağır 18 yaralı

Murat KÜÇÜK- Mutlu YUCA/ YENİÇAĞA (Bolu), (DHA)- ANADOLU Otoyolu’nun Bolu geçişinde TIR ile yolcu otobüsünün çarpıştığı kazada 1’i ağır 18 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönü, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yeniden açıldı. 

Kaza, geç saatlerde Anadolu Otoyolu'nun Yeniçağa ilçesi mevkisinde gerçekleşti. Ankara istikametine seyir halinde olan yolcu otobüsü, aniden şerit değiştiren bir TIR'a çarptı. Bu korkunç kazada, araçlarda bulunan 1'i ağır 18 kişi yaralandı. İhbar üzerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü.

Kaza nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikametinde trafik tek şeritten kontrollü bir şekilde sağlandı ve yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri, araçları Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirdi. Kaza karışan araçların kaldırılması için vinç ve iş makineleri çalışma başlattı. Ekiplerin çabalarıyla araçların kaldırılması ve temizlik çalışmalarının ardından trafik akışı yaklaşık 2 saat sonra normale döndü.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy da kaza yerine gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, kazada 18 yaralı olduğunu ve birinin durumunun ağır olduğunu belirterek trafik tedbirlerinin alındığını ve soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER