© Baykuş Haber

Anadolu Üniversitesi 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinden yine çok sayıda ödülle döndü

TÜRKİYE GENELİNDE 97 ÜNİVERSİTEDEN BİN 91 BAŞVURUNUN YER ALDIĞI TÖRENDE 56 ÜNİVERSİTEYE TOPLAM 295 BAYRAĞI VERİLDİ.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), üniversitelerdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan "Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023 Töreni"ni düzenledi. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Kurulu ve YÖK Denetleme Kurulu üyeleri ile üniversite rektörleri katıldı. Türkiye genelinde 97 üniversiteden bin 91 başvurunun olduğu törende 56 üniversiteye toplam 295 bayrak verildi.

Anadolu Üniversitesi, bu yıl da birçok alanda bayrak ve ödül kazanarak Türkiye genelinde altıncı sırada yer aldı. Üniversite toplamda 15 bayrak ödülü ve 70 program nişanı kazandı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "2023 Yılı Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü" (Yeşil Bayrak) kategorisinde ödül aldı. Ayrıca, eğitimde erişilebilirlik ve mekânda erişilebilirlik konularında 9 birim daha ödüllendirildi.

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında her yıl istikrarlı bir şekilde başarı elde ettiklerini ve bu ödüllerin hem gururlandırdığını hem de motivasyon sağladığını belirtti. Engelli bireyler için eğitimi erişilebilir kılmanın Üniversite'nin temel hedeflerinden biri olduğunu vurguladı ve bu sorumluluğun gereği olarak engelli bireyler için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER