© Baykuş Haber

Anadolu Üniversitesi dünyanın en büyük eğitim zirvesi NAFSA 2023e katıldı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ABD, WASHİNGTON DC’DE DÜZENLENEN VE DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM ZİRVESİ KONUMUNDA OLAN '2023 NAFSA ULUSLARARASI EĞİTİM KONFERANSI VE FUARI'NDA BU YIL DA YERİNİ ALDI.

Anadolu Üniversitesi, ABD'nin Washington DC şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük eğitim zirvesi olarak kabul edilen '2023 NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'nda yerini aldı. Bu yıl 75. kez gerçekleştirilen etkinlik, 'Kapsayıcı Bir Geleceğe İlham Vermek' temasıyla düzenlendi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından oluşturulan 'Study in Türkiye' pavilyonunda 16 üniversiteden 40'tan fazla katılımcı yer aldı. Konferansa 100'den fazla ülkeden 10 binin üzerinde uluslararası eğitimci katıldı. Anadolu Üniversitesi'ni temsil eden isimler ise Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gamze Alper oldu. Konferans süresince, Avrupa ve dünya genelindeki partnerlerle ve diğer yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği görüşmeleri yapıldı.

Anadolu Üniversitesi temsilcileri, sadece görüşmelerle sınırlı kalmadı; aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 'Türk-Amerikan Üniversiteleri İş Birliği Programı' başlıklı bir çalıştay ve resepsiyona da katıldılar. Bu etkinlikte Türk ve Amerikan yükseköğretim sistemleri tanıtıldı.

NAFSA, 1948 yılında kurulan ve dünya genelinde 150'den fazla ülkede 3,500'den fazla kurumda, 10,000'den fazla üye ve uluslararası eğitimciyi bir araya getiren bir uluslararası eğitim birliğidir. Her yıl ABD'de düzenlenen NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı, Türkiye'den birçok yükseköğretim kurumunun 'Study in Türkiye' Pavilyonu veya bireysel katılımıyla yer aldığı bir etkinliktir. Bu konferans, mevcut partnerlerle iletişimin sürdürülmesine, iş birliklerinin canlı tutulmasına ve Türk yükseköğretimini uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkıda bulunur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER