© Baykuş Haber

Anahtarını kopyalayıp çaldıkları aracı sattılar: 5 gözaltı

SAMSUN'DA ANAHTARI KOPYALANARAK ÇALINAN ARACIN SATILMASIYLA İLGİLİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Samsun'un İlkadım ilçesinde gerçekleşen bir olayda, aracın anahtarı kopyalanarak çalındı ve daha sonra satılmasıyla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı. Olay, Fevziçakmak Mahallesi'nde meydana geldi.

Irak uyruklu bir kişi, Fiat Doblo marka/model aracını 415.000 TL'ye satılığa çıkardı. Ancak kimliği belirsiz 2 kişi, aracı satın almak istediklerini söyleyip aracı ve anahtarını aldıktan sonra bir gün sonra parayı ödeyeceklerini belirttiler. Ertesi gün, kimliği belirsiz bu kişiler, aracı geri getirip satın almaktan vazgeçtiklerini söylediler. Ancak 2 gün sonra araç, park halindeyken çalındı. Aracın sahibi, Irak uyruklu, polise şikayette bulundu.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları takip ve çalışmalar sonucunda aracın anahtar kopyalamak suretiyle çalındığını tespit etti. Olayla ilgili A.Y. (26) gözaltına alındı. A.Y., aracın kendisinde olduğunu ve anahtarını kopyaladığını, çaldıktan sonra sahte plaka takarak başka bir kişiye 80 bin lira karşılığında gönderdiğini itiraf etti.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri, olayla ilgili A.Y. ile birlikte Y.K. (27), Y.A. (27), Ö.Ö. (24) ve Suriye uyruklu A.K.'yi (23) yakalayarak gözaltına aldı. Ö.Ö. serbest bırakılırken, diğer şüpheliler ise bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER