© Baykuş Haber

Anız yangınlarına dikkat!

SON GÜNLERDE ARTAN HAVA SICAKLIKLARI NEDENİYLE BOŞ ARAZİLERDE ÇIKAN YANGINLARA DİKKAT ÇEKEN UZMANLAR, VATANDAŞLARI ANIZ, TARLA, BAHÇE VE ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARDI

Son günlerde yükselen hava sıcaklıkları, boş arazilerde çıkan yangınlara dikkat çekiyor. Uzmanlar, anız, tarla, bahçe ve orman yangınlarına karşı vatandaşları uyarıyor. Mangal, sigara ve rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına neden olduğunu vurguluyorlar. Kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla alev alabileceği sıcak havalarda dikkatli olunması gerektiğini söylüyorlar.

Ekipler, "Hava sıcaklıklarının artmasıyla anız, bahçe, tarla ve orman yangınlarında artış olasılığı yükseliyor. Temizlik amacıyla yakılan ateşler doğaya büyük zararlar verebilir. Kontrol edilemeyen yangınlar büyük felaketlere yol açabilir" diyor.

Açıklamada ayrıca anız yangınlarının toprağa ve canlılara zarar verdiği belirtiliyor. Organik madde miktarının azaldığı, toprak verimliliğinin düştüğü, erozyon riskinin arttığı ve biyolojik dengeyi bozduğu vurgulanıyor.

Yangınların önlenebilmesi için arazilerde bakım yapılması, bahçelerin temizliğinin ateşle değil diğer yöntemlerle yapılması ve piknik alanlarına çöp atılmaması gibi önlemler öneriliyor. Ayrıca sigara izmaritlerinin sık sık yangınlar çıkardığına dikkat çekiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER