© Baykuş Haber

Ankarada çocuk hakları konulu çalıştay düzenlendi

AVUKATLARIN, BAROLARIN ÇOCUK HAKLARI ALANINDAKİ BİLGİ BİRİKİMİNİ ARTTIRMAK VE BAROLARIN KAPASİTELERİNİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA ANKARA’DA ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ.

Ankara'da gerçekleştirilen bir çalıştay, avukatların ve baroların çocuk hakları konusundaki bilgi birikimini arttırmayı ve çocukların adalete eşit bir şekilde erişimini sağlamayı amaçlıyor. "Çocuk Haklarının Geliştirilmesi, Korunması ve İzlenmesi Konusunda Avukatların ve Baroların Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (ÇABA)" projesi, Ankara'da düzenlenen bir otelde gerçekleştirilen çalıştay ile başladı. Proje, Avrupa Birliği'nin finansmanı ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile UNICEF iş birliğiyle yürütülecek. Projede 2 bin avukata eğitim verilerek en az 100 bin çocuğun, adli yardım hizmetlerinden dolaylı olarak faydalanması hedefleniyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, uzun yıllardır dezavantajlı grupların adalete erişimini savunmak için büyük bir çaba harcadıklarını belirtti. Projeyi önemli kılan faktörün, meslektaşlarının bu mücadeleye vicdanlarıyla, gönüllülük esasıyla, bilgi birikimleri ve deneyimleriyle destek vermeleri olduğunu vurguladı. Sağkan, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ederek çalışmanın amaçlarına ulaşmasını diledi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina de Domonicis ise UNICEF'in son 20 yılda çocuk adaleti alanında büyük reformlar ve ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Ancak Türkiye'de çocukların adalete hakkaniyetli bir şekilde erişimini engelleyen bazı sorunlar olduğuna da dikkat çekti.

Çalıştay, katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER