© Baykuş Haber

Ankarada depremzede esnafa destek için düzenlenen Hatay Dayanışma Günleri başladı

HATAY TURİZM VE GASTRONOMİ DERNEĞİ’NİN DEPREMZEDE ESNAFA DESTEK OLMASI İÇİN DÜZENLEDİĞİ HATAY DAYANIŞMA GÜNLERİ BAŞKENT MİLLET BAHÇESİNDE BAŞLADI.

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği, depremzedelerine destek olmak amacıyla Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Hatay Dayanışma Günleri'ni başlattı. Bu etkinlikte, Hataylı esnaflar yöresel ürünlerini ziyaretçilerle buluşturarak maddi yardım sağlıyor. Alışveriş stantları, Hatay'ın lezzetlerini, özellikle künefe, kebap ve şırdan gibi tescilli yöresel yemekleri sunuyor. Etkinliğin ilk gününde ise 1 tepsi künefe içinde saklanan altını bulma yarışması düzenlendi ve renkli anlara sahne oldu.

Depremzedelere yardım etmek amacıyla gelen vatandaşlar, stantlara büyük ilgi gösteriyorlar. Bir kadayıf stantı işleten esnaf Halil İbrahim Uçar, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hayatta kaldıkları için şükrettiklerini dile getirdi. Ancak Hatay'ın bu felakette büyük zarar gördüğünü belirtti. Diğer bir stantta künefe ustası Mehmet Cuma Sürmeli ise depremde evlerini ve işyerlerini kaybettiklerini anlattı. Kendilerini yavaşça toparlamaya çalıştıklarını ve psikolojik olarak bu süreci atlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hatay Dayanışma Günleri, 9 Temmuz akşamına kadar devam edecek ve ziyaretçilere lezzet dolu bir deneyim sunmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER