© Baykuş Haber

Ankarada kurban pazarlarında gece zor geçiyor

KURBAN BAYRAMI'NA YAKLAŞILIRKEN KURBAN PAZARLARINDA BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR. KURBANLIK HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN PAZAR ALANLARINDA GECELERİ İSE ZOR GEÇİYOR

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban pazarlarında bekleyiş sürüyor ve bu bekleyiş geceleri de devam ediyor. Kurbanlık hayvan üreticileri, pazar alanlarında hayvanlarının başında sabahlara kadar nöbet tutuyorlar.

Keçiören ilçesinde bulunan kurban pazarında üreticiler, son 20 gündür geceleri zor zamanlar geçiriyorlar. Pazarda bu yıl biraz sakinlik olduğunu ifade eden üreticiler, fiyatların doyum seviyesine ulaştığını düşünüyorlar. Herkesin istirahat ettiği şu saatlerde, sabah saat 08.00'den itibaren pazar hareketlenmeye başlayacak.

Bir üretici, "Şu an herkes yattı istirahat ediyor. Sabah saat 08.00'den itibaren başlayacak. Bu sene biraz durgun geçti. Herhalde doyum sağlandı. İki hayvanımız kaldı. Fiyat ortalaması ise hisse başı 10 bin lira ile 12 bin lira arasında" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başka bir üretici ise bu yıl hayvanların ellerinde kaldığını ve müşterileri beklediklerini belirtti. Ayrıca, pazarın koşullarının iyi olmadığına dikkat çekerek, "10 bin lira para veriyoruz şuraya doğru düzgün tuvaleti bile yok. Bak banyo yokmuş. Hadi biz Kalecik'ten geliyoruz Ankara'nın ilçesinden ama doğudan gelen arkadaşlar duş bile alamıyorlar. Bu paraya göre bu hizmet az" dedi.

Pazarcılar, çadır yerine daha iyi çözümler bulunmasını talep ediyorlar. Bir üretici, "Gecenin bu saatinde bu halimizi görüyorsunuz. Biz 4 senedir buraya geliyoruz. Her sene olduğu gibi mağduriyet yaşıyoruz. Hava yağışlı olduğu zaman çadırlar hep su alıyor. Lütfen devlet bu konuya bir el atsın. Bir torba yem 300 liraydı. Biz şu an burada 370 liraya alıyoruz. 50 baş hayvan için 50 bin lira para harcıyoruz. Vatandaş ise bize diyor ki ben asgari ücretle çalışıyorum. Ücret 8 bin 500 dana ise 50 bin lira. Onun için satışlarımız az. Bir torba yeme seçimden sonra 70 lira zam geldi. Ne oldu da birden bu kadar zam geldi. Biz burada o yemi almaya mecburuz. Hayvan yem yemezse gün gün eriyor. Biz açta kalsak hayvanı aç bırakamayız" diye dile getirdi.

Üreticiler ayrıca müşterilerin fiyatları düşürmeye çalıştığını ve pazarlıkların uzun sürdüğünü ifade ettiler. Ayrıca, bu işin artık ibadetin ötesinde bir et temini çabasına dönüştüğünü düşünüyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER