© Baykuş Haber

Ankara’da ’kurban yakalama timi’ göreve hazır

Murat BEKMEZCİ- Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)- ANKARA’nın Gölbaşı ilçesinde Kurban Bayramı’nda görev yapacak kurban yakalama timine 15 gün boyunca eğitim verildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı için kurban yakalama timine yoğun bir eğitim verildi. Gölbaşı Belediyesi, Oğulbey Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde ve ilçe genelinde bayram süresince görev alacak bir kurban yakalama timi oluşturdu. İlçede üç yıldır hizmet veren 10 kişilik bu özel ekip, Kurban Bayramı öncesinde 15 günlük özel bir eğitim aldı. İlçenin merkezinde ve köylerde iki ayrı ekip halinde görev yapacak olan bu personel, koşu parkurunu aşmanın yanı sıra anestezili tüfek kullanımı ve ip kullanma eğitimlerini de tamamladı.

Yakalama timinde görev alan veteriner hekim Ahmet Küçük, yakalama işlemleri için kullanacakları anestezi maddesinin hem ete hem de hayvana herhangi bir zarar vermediğini açıkladı. Gölbaşı ve köylerde iki ayrı ekipleri bulunduğunu belirten Küçük, bu ekiplerin yoğun bir antrenman sürecinden geçtiğini ve geçmiş yıllarda hiçbir kaçan kurbanlığın ellerinden kaçmadığını ifade etti. Anestezi silahını kullanmanın hayvanlar üzerinde sadece geçici bir etki yarattığını ve bu süre içinde yakalamanın kolayca gerçekleştiğini de vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER