© Baykuş Haber

Ankara’da kurbanlıklar podyuma çıktı

Murat BEKMEZCİ- Umutcan ÖREN/ ANKARA, (DHA)- ANKARA’da kurbanlıklar, ’Kurban Güzellik Yarışması’nda podyuma çıktı. Birinci seçilen 1 ton 250 kiloluk boğa ’Zazabey’ ile 70 kiloluk ’Kral’ isimli koyunun sahibine tam altın hediye edildi.  

Ankara'da gerçekleştirilen 'Kurban Güzellik Yarışması'nda kurbanlıklar podyuma çıkarak büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu yıl 3. kez düzenlenen yarışmada, 11 kurbanlık katıldı ve sahipleri tarafından özenle süslenerek yarışmaya hazırlandılar. Jüri üyeleri, kurbanlıklara puan verdi ve dereceye giren hayvanlar sahiplerine ödüllendirildi.

Büyükbaş kurbanlıklar arasında birinci olan 1 ton 250 kiloluk 'Zazabey' isimli boğa sahibine tam altın hediye edilirken, küçükbaş kurbanlıklarda birinci olan 70 kiloluk 'Kral' isimli koyuna da tam altın verildi. Yarışmanın sonucunda dereceye giren hayvanların sahipleri, ödüllerini memnuniyetle karşıladı.

'Zazabey' isimli boğanın sahibi Kadir Bozdemir, hayvanlarını büyütürken iddialı olduklarını ve ödül kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Ödül olarak tam altın aldıklarını ve hatta araba takası düşünebileceklerini söyledi.

Ayrıca, 'Kral' isimli koyunu büyüten 11 yaşındaki Fatma Taşkın da hayvanı uzun süre evlerinde büyüttüklerini ve yarışmada birinci olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER