© Baykuş Haber

Ankarada sağanak hayatı felç etti, taşan sular dairelerden boşaldı

Ankara'da uzun süredir devam eden yoğun yağışlar, bu kez Yenimahalle ilçesinde etkisini gösterdi. Bir apartmanın alt katları su baskınına uğrarken, taşan sular apartman dairesine girdi ve bu anlar bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Başkent Ankara'da şiddetli yağışlar sağanak halini alarak Yenimahalle ilçesindeki bir apartmanın alt katlarını suyla doldurdu. Apartman sakinleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştılar. Caddelerden gelen suyun biriktiği sitedeki bir daire ise sel suları tarafından basıldı. Dairenin pencereleri ve balkonu kırılarak içerisine su doldu ve dairenin içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Neyse ki, bu korku dolu anlarda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Sel mağdurlarından Gökhan Öztürk, bu tür olayların son dört yıldır yaşandığını belirtti ve alt yapı eksikliğine dikkat çekti. Öztürk, "Burada 4 senedir aynı şey oluyor. 4 senedir benim gördüğüm üçüncü su baskını oluyor. Caddelerden gelen sular, yanlış tasarlanmış bu yolda birikiyor. Şelale halinde her sene sıfır, eksi birinci ve eksi ikinci kottaki daireleri su basıyor. Bunun tüm sebebi sokağın yanlış tasarlanması. Islah edilmesi lazım bu sokağın. Hiçbir altyapı yok, yetersiz. Buradaki duvarların yükseltilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Yaşanan su baskını sonucu kullanılamaz hale gelen daireler olduğunu ifade eden Öztürk, bu sorunların bir can kaybı yaşanmadan çözülmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER