© Baykuş Haber

Ankara’da tefecilere ’Yosun’ operasyonu: 17 gözaltı

Murat BEKMEZCİ- Enes GEYİK/ANKARA, (DHA)- ANKARA’nın Gölbaşı ilçesinde 4 ayrı tefeci çetesine yönelik düzenlenen ’Yosun’ operasyonunda, 17 şüpheli gözaltına alındı. 

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, 4 ayrı tefeci çetesine yönelik gerçekleştirilen 'Yosun' operasyonunda, 17 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kadının tefecilere borçlu olduğu ihbarı üzerine, 'tefecilik' suçlarına karşı bir operasyon başlattı. Yapılan inceleme sonucunda, ilçede faaliyet gösteren 4 ayrı tefecilik çetesi belirlendi. Bu çetelerin, otomotiv ve emlak sektöründe faaliyet gösterdikleri gibi göründükleri, ancak aslında yüksek faizle para verip karşılığında senet aldıkları ve borçlarını ödeyemeyen mağdurların mal varlıklarını haciz yoluyla ellerine geçirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, mağdurlardan gelen faizli para talepleri durumunda, ödeme yeteneklerini sorguladıkları ve mağdurların bankalardaki risk durumunu belirledikleri de açığa çıkarıldı.

Bu yöntemle yaklaşık 25 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik, kimlikleri ve adresleri tespit edildikten sonra eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınırken, 58 senet, 7 para alışverişinin kaydedildiği belgeler, 5 ruhsatsız tabanca ve 288 fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER