© Baykuş Haber

Ankaradan 136 düzensiz Afgan göçmen ülkelerine yollandı

Düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır dışı operasyonları devam ediyor. Ankara'dan 136 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, ülkelerine gönderildi ve böylece yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 42 bin 685'e ulaştı.

Türkiye, düzensiz göçle mücadele için sınırlarında sıkı önlemler alırken, yasa dışı yollarla ülkeye girenleri yakalamak için kolluk birimleri yoğun çaba harcıyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışına çıkarılıyor. Hızlı ve etkili bir şekilde çalışan sınır dışı mekanizması sayesinde geri göndermeler yüksek bir başarı oranıyla gerçekleştiriliyor.

Yılbaşından bu yana Afganistan'a 28 charter seferi Ankara'dan düzenlendi. Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre, İstanbul ve Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından idari gözetim altında tutulan 136 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, Esenboğa Havalimanı'na getirildi ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Afganistan Hava Yolları'na ait bir uçakla ülkelerine gönderildi.

Bu yıl Afganistan'a düzenlenen 28 charter seferi ve tarifeli uçuşlarla birlikte toplamda 13 bin 725 Afganistan vatandaşı ülkelerine dönmüş oldu.

2023 yılı itibarıyla sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artarak 42 bin 685'e ulaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER