© Baykuş Haber

Antakya Medeniyetler Korosu Beylikdüzü'ne konuk oldu

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üyesinin hayatını kaybettiği ve birçok üyesinin enkaz altından kurtarıldığı Antakya Medeniyetler Korosu üyelerini ağırladı. Ziyaret sırasında Başkan Çalık, koro üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatay ile kurulan sağlam bağların hiçbir zaman kopmayacağını vurgulayan Başkan Çalık, "Hatay çok önemli bir şehir ve bu şehrin tekrar ayağa kaldırılması gerekiyor. Umarım Hatay, sahip olduğu kültür, miras ve diğer değerleriyle birlikte bir an önce yeniden inşa edilir" dedi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üye kaybettiği, birçok üye ise enkaz altından kurtarıldığı "Antakya Medeniyetler Korosu" üyeleri Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı ziyaret etti. Ziyaret, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti ve Başkan Çalık, koro üyelerine başsağlığı diledi. Hatay ile kurulan güçlü bağların hiçbir zaman kopmayacağını vurgulayan Başkan Çalık, "Antakya Medeniyetler Korosu'nun değerli üyelerini Beylikdüzü'nde ağırlayarak, acılarına ve umutlarına ortak olduk. Hatay, güzel günlerine yeniden kavuşacak ve Antakya Medeniyetler Korosu'nun sesi tekrar yükselecek. Buna samimiyetle inanıyorum. Hatay, büyük bir şehir ve bu şehir tekrar eski haline gelmeli. Umarım en kısa sürede Hatay'ın kültürel mirası, kimliği ve diğer değerleri ile yeniden inşa edilir" şeklinde konuştu.

Antakya Medeniyetler Korosu'nun şefi Yılmaz Özfırat da, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın deprem sonrası hemen Hatay'a yardım için ekipler gönderdiğini söyleyerek, "Çoğu kişi bunun farkında değil, ancak o gece Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye personeli ile bir araya gelerek ne yapabileceklerini ve nereye yardım edebileceklerini düşünmeye başladılar. Hatay sınırları içerisinde Beylikdüzü'nün etkisi hissedildi. Belediyenin araçlarını, çalışanlarını ve insanlarını orada gördük. Bugün burada olma nedenimiz minnet borcumuzdur. Kendi şehrimize yardım ettikleri için Allah onlardan razı olsun. Beylikdüzü bizim için özel bir yer ve burada olduğumuz gibi hissediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER