© Baykuş Haber

Antalya Matematik Olimpiyatı 4 dilde Azerbaycanda gerçekleştirildi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN 27 YILDIR DÜZENLENEN ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYATI BU YIL İLK KEZ DÖRT DİLDE AZERBAYCAN'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 152 ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI OLİMPİYATIN GELECEK YILLARDA DA SÜRMESİ HEDEFLENİYOR.

Akdeniz Üniversitesi'nin 27 yıldır düzenlediği Antalya Matematik Olimpiyatı, bu yıl ilk kez dört farklı dilde Azerbaycan'da gerçekleştirildi. Olimpiyata 152 öğrenci katıldı ve gelecek yıllarda devam etme hedefi bulunuyor.

1996 yılından bu yana Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Antalya Matematik Olimpiyatı, başarısını sınırların ötesine taşıdı. Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri tarafından yönetilen olimpiyat, bu yıl ilk kez Azerbaycan'da gerçekleştirildi ve "Antalya Riyaziyyat Olimpiadası" adını aldı. Azerbaycan Global Olimpic Center ile işbirliği yapılarak düzenlenen bu olimpiyata 6. sınıftan 11. sınıfa kadar 152 öğrenci katıldı. Sınavlar dört farklı dilde, İngilizce, Rusça, Türkçe ve Azerbaycan Türkçesi olarak gerçekleştirildi.

Antalya Matematik Olimpiyatı'na olan ilgi ve talep sonucunda Azerbaycan'da da düzenlemeye karar verildi. Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özdemir, organizasyonun hızlı bir şekilde geliştiğini ve sadece 20 gün içinde başvuruların alındığını belirtti. Özdemir, gelecek yıllarda bu sınavı tüm Türkiye ve Azerbaycan genelinde duyurarak düzenlemeyi düşündüklerini açıkladı.

Olimpiyatın ilgi görmesinden memnuniyet duyan Prof. Dr. Mustafa Özdemir, sonuçların başarılı olduğunu ve 40 öğrencinin madalya kazandığını belirtti. Gelecek yıllarda Antalya Matematik Olimpiyatı'nın devam etme amacında olduklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER