© Baykuş Haber

Antalya merkezli 10 ilde 2 milyon TLlik sanal arkadaşlık sitesi operasyonu

ANTALYA MERKEZLİ 10 İLDE SANAL ORTAMDA ARKADAŞLIK SİTELERİ ÜZERİNDEN 2 MİLYON 80 BİN TL’LİK DOLANDIRICILIK OLAYINA KARIŞANLARA YÖNELİK “YILDIZ” OPERASYONU YAPILDI. OPERASYONDA 17 ŞÜPHELİ YAKALANIRKEN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZA EVİNE GÖNDERİLDİ.

Antalya merkezli 10 ilde gerçekleşen "Yıldız" operasyonu, sanal arkadaşlık siteleri üzerinden yapılan 2 milyon 80 bin TL'lik dolandırıcılık olayına yönelik gerçekleştirildi. Bu operasyon sonucunda 17 şüpheli yakalandı ve 4 şüpheli tutuklandı.

Sazan Sarmalı olarak bilinen dolandırıcılık olayı, sanal arkadaşlık siteleri aracılığıyla kurbanları avukat, savcı veya kızın babası gibi roller üstlenerek gerçekleşiyordu. Dolandırıcılar, kurbanlara kızın reşit olmadığını, şikayet olduğunu, dava açılacağını ancak uzlaşma hakkı olduğunu söyleyerek korkutuyor ve para yatırmalarını talep ediyorlardı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "Yıldız" projesi kapsamında, bu dolandırıcılık olaylarına karışan 18 şüpheli hedef alındı. Şüphelilerin yakalanması için Antalya merkezli, Mersin, Nevşehir, Kayseri, Şanlıurfa, Hatay, Batman, Adana, İstanbul, Diyarbakır illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 17 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda laptoplar, cep telefonları, sim kartlar ve dijital materyaller ele geçirildi. 17 şüpheliden 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 9 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest kaldı ve 4 şüpheli tutuklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER