© Baykuş Haber

Antalya tarımı, ihracatta yüz güldürdü

ANTALYA TİCARET BORSASI (ATB) VE ANTALYA TARIM KONSEYİ (ATAK) BAŞKANI ALİ ÇANDIR, ANTALYA’NIN HAZİRAN AYI İHRACAT RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı Ali Çandır, Antalya'nın Haziran ayı ihracat performansını değerlendirerek, kentin bu alandaki başarısını övdü. Haziran ayında 169 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Antalya'nın yılın ilk yarısında ise 1,1 milyar dolarlık ihracat başarısına ulaştığını vurgulayan Çandır, bu başarıyı emek veren üreticiler, çalışanlar ve ihracatçılara teşekkür ederek kutladı.

Çandır, aynı zamanda tarımın ihracattaki payının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak yüzde 59'a yükseldiğini, sanayi ve madencilik sektörlerinin ise paylarının azaldığını ifade etti. Haziran ayında yaş meyve ve sebzenin, sanayi ürünlerini geride bırakarak ihracatın başında geldiğini belirten Çandır, bunu madencilik ürünleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, kimyevi maddeler ve süs bitkilerinin takip ettiğini aktardı.

Başkan Çandır ayrıca, 2023 Haziran ayında Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 18.6'sının Antalya'dan geldiğini, ilk 6 ay toplamında ise bu oranın yüzde 24 olduğunu açıkladı. Süs bitkileri ve mamulleri ihracatında da Antalya'nın önemli bir rol oynadığını belirten Çandır, kentten yapılan ihracatın bu alanda da yüksek olduğunu ifade etti.

Çandır, son olarak, 2023 Haziran ayında Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 6.9 azalmasına rağmen, Antalya'da yüzde 13.2 artış gösterdiğine dikkat çekti. İlk 6 ayda ise Antalya'nın yaş meyve ve sebze ihracatının Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme kaydettiğini belirterek başarıyı özetledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER