© Baykuş Haber

Antalyada 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

TÜRK DENİZCİLİĞİNİN BAYRAMI OLAN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NIN 97. YILI, DENİZ TURİZMİNİN BAŞKENTİ ANTALYA'DA DA HER YIL OLDUĞU GİBİ TÖRENLERLE KUTLANDI.

Türk denizciliğinin gurur günü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yıl kutlamaları, deniz turizminin merkezi Antalya'da coşkuyla gerçekleşti. Antalya Bölge Liman Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen bu özel törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumuyla başladı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi ve Gemi Mühendisleri Odası işbirliği ile gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliklerde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Aynı zamanda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu tarafından İstiklal Marşı coşkuyla çalındı ve törene katılanlarca hep bir ağızdan söylendi.

Tören etkinlikleri sırasında, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Kd. Albay Engin Kuntay, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Murat Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Çevre Danışmanı Lokman Atasoy, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin gibi önemli isimlerin katılımıyla Antalya Yat Limanı'ndan denize açılarak Deniz Şehitleri anısına bir çelenk bırakıldı. Bu anlamlı kutlamalar, denizciliğin ve kabotajın önemini bir kez daha vurgularken, Türk denizcilerinin gururunu bir araya getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER