© Baykuş Haber

Antalyada 400 yataklı hastanede çocuklar ameliyata sedye ile değil akülü arabayla gidecek

Antalya'da bulunan 400 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, tedavi gören çocukların eğitim ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayacak "Eğitim Odası" projesini hayata geçirdi. Bu projenin bir parçası olarak, çocuklar sadece sedye ile değil akülü arabalarla ameliyat odasına taşınacaklar.

Kepez Devlet Hastanesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen "Eğitim Odası" projesi, 4-10 yaş arasındaki uzun süreli tedavi gören çocuklara yönelik olarak başlatıldı. Proje kapsamında çocuklar tedavi süreçlerinde sınıfa gelerek oyuncaklarla oynayabilecek, zihinsel ve fiziksel aktivitelere katılabilecekler. Ayrıca, ameliyat gerektiğinde çocuklar sedye yerine sınıfta bulunan akülü arabalarla taşınacaklar. Proje için bir öğretmen de görevlendirildi ve bu öğretmenler çocukların hem sosyal hem de fiziksel gelişimlerine destek olacaklar.

Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, projenin Kepez Devlet Hastanesi'nde başladığını ve ilerleyen dönemlerde diğer hastanelerde de uygulanmasını planladıklarını belirtti. Bu projenin çocukların sosyal hayatlarına ve moral kazanmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğrencilerin hastalık süreçlerinde eğitimlerini aksatmamalarını sağlamak amacıyla bir öğretmen görevlendirdiklerini ve bu sayede çocukların faaliyetlerine devam edebileceklerini söyledi. Projeyi diğer hastanelerde de uygulamayı umut ettiklerini ifade etti.

Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı da, tedavi gören çocukların daha mutlu olabilmeleri için bu projenin önemli olduğunu ve çocukların hastalık psikolojilerinden uzaklaşmalarını istediklerini dile getirdi.

Eğitim odasının açılış törenine Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gürkan ve birçok davetli katıldı. Bu projenin çocukların tedavi süreçlerini daha olumlu bir şekilde etkilemesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER