© Baykuş Haber

Antalyada 9 günlük tatilde 21 bin 870 bin araç denetlendi

TURİZM KENTİ ANTALYA’DA 9 GÜNLÜK TATİLDE 21 BİN 870 BİN ARACI DENETLENDİ.

Antalya, turizm sezonunun hareketlendiği bir dönemde, 9 günlük tatil sürecinde trafik denetimlerine ağırlık verdi. Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, helikopter ve dronlarla desteklenen kapsamlı bir trafik kontrolü gerçekleştirdi. 23 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında farklı saatlerde, hava destekli ekipler tarafından emniyet kemerleri, hız sınırları, alkollü sürüş, yük taşımacılığı, ışık ihlalleri, hatalı sollama gibi bir dizi trafik kuralı ve güvenliği unsuru denetlendi.

Açıklamada, trafik düzeninin ve güvenliğinin korunması amacıyla denetim faaliyetlerinin süreceği vurgulandı ve sürücülerin denetimlere karşı duyarlı olmalarının hedeflendiği belirtildi. Yapılan denetimler sonucunda bir dizi ihlal tespit edildi. Helikopter ve dron denetimleri sonucunda 261 sürücüye, radarla hız denetimi çerçevesinde 2 bin 490 sürücüye trafik cezaları uygulandı. Ayrıca şehirlerarası otobüs denetimlerinde 18 araç denetlenirken, 3 sürücüye trafik idari para cezası kesildi.

23 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılan denetimlerde toplamda 21 bin 870 araç denetlendi. Ayrıca, Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı'nda 850 yol kullanıcısına eğitim verildiği belirtildi. Trafik güvenliği konusundaki denetimlerin devam edeceği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER