© Baykuş Haber

Antalyada aç kalan ayılar kovanları parçaladı

ANTALYA’DA AÇ KALAN AYILAR YERLEŞİM ALANLARINA İNMEYE BAŞLADI. ARI KOVANLARINI PARÇALAYAN AYILAR, MADDİ HASARA NEDEN OLDU.

Antalya’nın İbradı ilçesinde aç kalan ayılar kovanları parçaladı.


Ürünlü Mahallesinde, arı kovanlarını bırakan 68 yaşındaki Zülküf Öztürk, kontrol etmeye gittiğinde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Öztürk, gece kovanların olduğu bölgeye inen ayıların kovanları parçalayarak balları yediğini söyledi. Ayıların iki gece üst üste kovanlara saldırdığını ifade eden çiftçi, 75 kovandan bir tane sağlım kovan kalmadığını belirtti.


Öztürk, “25 yıl önce tekrar köyüme döndüm ve 25 yıldır arıcılık yapıyorum. Kendime ve kuzenime ait toplam 75 adet kovanı evime 50 metre mesafedeki bahçeye koydum. Sabah arılarıma bakmaya giderken kovanlarımı parçalanmış halde gördüm. Bu durum karşısında ne yapacağımı şaşırdım. Daha sonra köyde yaşayan akrabalarıma haber verdim. Ayıların kovanları parçalandığını anladık. Maalesef 75 kovandan bir tane sağlam kovan yok. Hem incirlerimiz hem de ballarımızı ayılar yedi bitirdi. Zararımız büyük. Ayılar artık köye inmeye başladı” dedi.


Çocukluğundan bu yana arıcılık yapan Mesut Şanlı ise “Arıcılık babadan ve dededen kalmadır. Çocukluğumdan bu yana 50 yıllık arıcıyım. Daha önce 2021 yılında da 70 kovanım gitti. Bu gidişle arıcılık bitecek. Bu en az 4-5 ayının işi, kovanları her yere dağıtmış. Kovanlarda bir gram bal yok. Kovanlar kırılmış. Sağlam kovan yok. Arılar ölmüş. En az 150 bin lira zararım var. Bu yıl bal alamadığımız gibi üç yıllık emeklerimiz gitti” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER