© Baykuş Haber

Antalyada kamu arazilerini kendilerinin gibi gösterip satan şahıslara eş zamanlı operasyon: 31 gözaltı

Antalya'da, kamuya ait arazilerin sahte belgelerle satıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. İhbar üzerine başlayan bu olay, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için harekete geçti ve eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda, kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, belediye personeli aracılığıyla kamuya ait arazilerde düzenlemeler yaparak bu arazileri kendi mülkiyetlerinde gibi gösterdikleri iddia edildi. Ardından, sahte belgelerle bu arazileri satışa sundukları ve vatandaşları, zilliyetlik sorgu ekranından elde edilen fotoğraflarla kandırdıkları öne sürüldü. Şüphelilerin, müşterileri ile önceden belirledikleri noter katibine gittiği ve sahte düzenlemeler sonucu bir araziyi birden fazla kişiye sattıkları da iddialar arasında.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor, soruşturma sürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER