© Baykuş Haber

Antalyada tapusu olmayan 66 daireden oluşan 26 yıllık siteye mahkemeden yıkım kararı

ANTALYA’DA TAPUSU OLMAYAN 66 DAİREDEN OLUŞAN 26 YILLIK SİTEYE, DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİ İLE YIKIMINA KARAR VERİLDİ. SİTE SAKİNLERİ İSE BİNALARIN SAĞLAM OLDUĞUNU BELİRTEREK YIKIM KARARINA KARŞI ÇIKTI. SİTEDE 10 YILDIR OTURAN İNŞAAT MÜHENDİSİ FATİH KARAKOÇ “BİR İNŞAAT MÜHENDİSİ OLARAK ZAMAN ZAMAN KİRİŞLERİ, KOLONLARI KONTROL ETTİM. HERHANGİ BİR ŞEY OLDUĞU ZAMAN DETAYLI ÇATLAKLAR OLUR. BIRAKIN DETAYLI ÇATLAMAYI BİZDE KILCAL ÇATLAMA BİLE YOK. BİNALARIMIZ SAĞLAM VE DÖRT DÖRTLÜKTÜR. SAĞLAM OLMAYAN BİNADA BİR İNSAN EVLADINI OTURTMAZ” DİYEREK YIKIM KARARININ DURDURULMASINI İSTEDİ.

Antalya'nın Serik ilçesinde, 26 yıllık bir sitedeki 66 dairelik yapıya, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Ancak site sakinleri, binalarının sağlam olduğunu iddia ederek yıkım kararına itiraz ediyor.

Sitenin 1997'de yapımına başlandıktan sonra arsa sahibinin vefat etmesi üzerine, arsanın mirasçılarından biri, yeni deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle daire sahiplerine uyarıda bulundu. Ancak kooperatif yönetimi, ruhsatlı yapı denetim firmalarının raporlarıyla binanın sağlam olduğunu savundu.

Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği yıkım kararı, Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından onandı. Belediye, yıkım işlemi için binanın boşaltılmasını talep eden tebligatlar gönderdi.

Sitenin sakinleri, yıkım kararına karşı çıkarak binanın sağlam olduğunu savunuyor. İnşaat mühendisi olan bir site sakini, binaları düzenli olarak kontrol ettiğini ve herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Diğer bir site sakini ise binanın güçlendirme çalışmalarıyla daha sağlam hale getirildiğini ifade etti.

Sitenin temsilcisi olan Ali Karadoğan, yıkım kararının kendilerini mağdur edeceğini iddia ederek, binanın 2018 öncesi inşa edildiğini ve 2018 kriterlerine uymalarının istendiğini söyledi. Ayrıca, binanın yapılan incelemeler sonucunda güçlendirildiğini ve sağlam olduğunu belirtti.

Yaşanan bu karmaşık durumda, binanın gerçek durumu ve güvenliği konusundaki çelişkili bilgiler nedeniyle site sakinleri ve yetkililer arasında anlaşmazlık devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER