© Baykuş Haber

Antalya’nın çöpü, bayram tatilinde yüzde 40 arttı

Ramazan SARIKAYALI-Mithat ABAKAN/ KUMLUCA-MANAVGAT (Antalya), (DHA)- KURBAN Bayramı tatilinde ilgi gören Antalya’da toplanan çöp, diğer zamanlara oranla yaklaşık yüzde 40 arttı. Günlük ortalama 3 bin 989 ton çöp toplanan kent genelinde, bu rakam tatil süresince günlük 5 bin tonun üzerine çıktı.

Kurban Bayramı tatili süresince Antalya'da çöp toplama ihtiyacı diğer zamanlara göre yaklaşık yüzde 40 arttı. Kent, tatilcilerin yoğun ilgisi nedeniyle büyük bir nüfus yoğunluğuna sahipti. Tatil sona erdikten sonra kentten ayrılan tatilciler, bazı turistik bölgelerde çöp yığınlarının oluşmasına neden oldu.

Antalya genelinde günlük ortalama 3,989 ton çöp toplanırken, bayram tatili süresince bu rakam günlük 5,556 tonun üzerine çıktı. Tatilcilerin Kumluca'daki turistik bölgelerinden Olimpos ve Adrasan'a geldikleri dönüşte çöp konteynerleri dolup taştı. Normalde günde 1 kamyon çöp toplayan Kumluca Belediyesi ekipleri, bayram tatili boyunca günde 6 kamyon çöp toplamak zorunda kaldı.

Manavgat ilçesinin Sorgun Titreyengöl Turizm Merkezi'nde ise çöp konteyneri eksikliği dikkat çekti. Toplam 30 bin yatak kapasiteli bu bölgede plajda bulunan çöp konteynerleri akşam saatlerinde tesislerden biriken çöplerle tamamen dolup taştı. Manavgat Belediyesi ekipleri her akşam çöpleri düzenli bir şekilde toplasa da, bölgedeki yoğunluk nedeniyle çöp yığınları ortaya çıktı.

Konteynerler etrafına bırakılan çöpler, yerli ve yabancı turistlerin geçiş güzergahındaki alanda kötü bir görüntü oluşturdu. Bu yoğun çöp üretimi, tatilcilerin çevre duyarlılığına daha fazla dikkat etmeleri gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER