© Baykuş Haber

Antalyasporlu Turgay Germen Türkiye şampiyonu oldu

ANTALYA (İHA) - TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU 2023 YILI FAALİYET TAKVİMİNDE YER ALAN 13. ULUSLARARASI YENİCE KUPASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARI PLANLANDIĞI GİBİ 9-10 EYLÜL 2023 TARİHLERİNDE KARABÜK’TE GERÇEKLEŞTİ. SON DÖNEMDE DAĞ BİSİKLETİ İLE KATILDIĞI YARIŞLARDA ARKA ARKAYA BİRİNCİLİKLER KAZANAN ANTALYASPOR’UN BAŞARILI SPORCUSU TURGAY GERMEN, KARABÜK’TEN DE BİRİNCİLİKLE AYRILARAK 2023 TÜRKİYE ŞAMPİYONU UNVANINI DA KAZANDI.

9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Karabük'te düzenlenen 13. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet Yarışları, başarı dolu bir şekilde gerçekleşti. Son dönemde dağ bisikleti yarışlarında birbirinden önemli zaferlere imza atan Antalyaspor'un yetenekli sporcusu Turgay Germen, Karabük'ten birincilikle ayrılarak 2023 Türkiye Şampiyonu unvanını da kazandı.

Yenice ilçesinde düzenlenen yarışların ilk gününde, 25 kilometrelik zorlu bir parkur bisikletçiler tarafından başarıyla tamamlandı. İlk günün ardından, yarışların ikinci ve son gününde 44 bisiklet sporcusunun katılımıyla Türkiye Maraton MTB Şampiyonası gerçekleştirildi. Toplamda 66 kilometrelik bir mesafeyi içeren ve 3 turdan oluşan maraton mesafesini 1 saat 49 dakika 32 saniyede tamamlayan Antalyasporlu Turgay Germen, 275 sırt numarasıyla kürsünün zirvesine çıktı. Bu başarısıyla Master Erkek 45 kategorisinde birincilik elde eden Germen, genel klasmanda da üçüncü sırayı aldı.

Yarışların sonunda, dereceye giren bisikletçilere Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından madalyaları, kupaları ve Türkiye Bisiklet Milli Takımı forması takdim edildi. Yarış sezonu boyunca kazandığı zaferlere bir yenisini daha ekleyen Turgay Germen, 2023 Türkiye Şampiyonu unvanına layık görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER