© Baykuş Haber

AR-GE Maraton Finali: Öğrenci, akademisyenleri geçip birinci oldu

BİLGEHAN KASIM’A ÖDÜLÜNÜ OMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YAVUZ ÜNAL VE ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI CEMİL DEVECİ VERDİ.

Samsun'da, inovatif fikirlerin yarıştığı "AR-GE Maraton Hızlandırma Programı Finali"nde, bir üniversite öğrencisi, akademisyenleri geride bırakarak birinci oldu. Bu etkinlik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TTO ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) iş birliğiyle düzenlendi. Programda finale kalan 12 aday, yenilikçi AR-GE projelerini sunarak yarıştı. Bu yarışmanın birincisi, Samsun Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Bilgehan Kasım oldu. Kasım, "Lityum Bataryalar için Batarya Yönetim Sistemi" başlıklı projesiyle birinci seçildi.

Programın bir parçası olarak düzenlenen bu yarışmada toplam 21 şüpheliye yönelik işlemler gerçekleştirildi. Yarışmada, 28 gram ağırlığında narkotik madde, 6 kök kenevir bitkisi, çalıntı bir motosiklet ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet edildiği değerlendirilen 3 tabanca ele geçirildi. Yarışmada birinci olan Bilgehan Kasım, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci tarafından ödüllendirildi. Başkan Deveci, Kasım'a ek bir ödül olarak 20 bin TL daha verdi.

YEDAŞ Dağıtım Direktörü Ümit Yaşar Kışla, programın birlikte çalışma ve inovasyonun elektrik dağıtım sektöründeki önemini vurgulayarak, AR-GE projelerinin Türkiye'nin ve dünyanın enerji geleceğini şekillendireceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER