© Baykuş Haber

Araç sürücüleri bayram öncesi ceza yerine şeker yedi

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İLE BİRLİKTE TRAFİK YOĞUNLUĞU DA YAŞANMAYA BAŞLARKEN AYDIN’DA TRAFİK EKİPLERİ KARAYOLLARI ÜZERİNDE YAPTIKLARI DENETİMLERDE SÜRÜCÜLERE BAYRAM ŞEKERİ İKRAM EDEREK, TRAFİK KURALLARINA UYMALARI KONUSUNDA HATIRLATMALARDA BULUNDU. BAYRAM SÜRESİNCE 71 EKİP, 347 PERSONEL İLE GECE VE GÜNDÜZ AKTİF BİR ŞEKİLDE SAHADA OLACAK OLAN TRAFİK EKİPLERİNİN DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİ ÖĞRENİLDİ.

Kurban Bayramı tatili ile birlikte trafik yoğunluğu artarken Aydın'da trafik ekipleri, karayollarında yaptıkları denetimler sırasında sürücülere bayram şekeri ikram ederek trafik kurallarına uymalarını hatırlattı. Bayram süresince 71 ekip ve 347 personelle aktif olarak görev yapacak olan trafik ekipleri, trafik güvenliğini sağlama amacıyla sahada aralıksız denetimlerini sürdürecek.

Trafik denetimlerinin yanı sıra İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği tarafından drone destekli uygulamalar da gerçekleştirildi. Sürücüler, aşırı hız, hatalı sollama, emniyet kemeri kullanımı, cep telefonu kullanımı gibi konularda uyarıldı. Ayrıca, araçlarda bulunan çocuklara kırmızı düdükler hediye edildi.

Yapılan uygulamadan memnuniyetlerini dile getiren sürücüler, trafik ekiplerine teşekkür ederek herkese iyi bayramlar diledi. Aydın Bölge Trafik Şube Müdürü Erol Evcil, bayram süresince trafik güvenliğini artırmak için 71 ekip ve 347 personelle sahada olacaklarını belirtti. Ayrıca, hız sınırlarına uyulması, emniyet kemeri ve koruyucu kask kullanımına dikkat edilmesi konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER