© Baykuş Haber

Arafat hazırlıkları tamamlanıyor

KENTTEKİ AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE AŞIRI ISINAN CEP TELEFONLARI İLE ÇEKİM DAHİ YAPILAMIYOR.

Arafat Vakfesi'nde sıcak havadan etkilenen 3 milyon hacı adayı için bir çözüm bulundu. Zilhicce ayının Haziran sonuna denk gelmesi, Arafat Vakfesi'nin yılın en sıcak günlerinde gerçekleşeceğini gösteriyor. Mekke-i Mükerreme'de gündüz hava sıcaklığı bu hafta 43 dereceyi aşıyor. Bu nedenle hacı adaylarının sıcaktan etkilenmemesi için yürüyüş yollarında yüzlerce su fıskiyesi aktif hale getirildi. Aşırı sıcaklar nedeniyle cep telefonları dahi çalışmaz hale geliyor.

Hacı adayları, 27 Haziran Salı günü gerçekleşecek Arafat Vakfesi öncesi Cebel-i Rahme'yi ziyaret ediyorlar. Bu yıl inşaat çalışmaları nedeniyle Cebel-i Rahme'ye çıkışlara izin verilmese de hacı adayları, Arafat'taki Rahmet Tepesi'ni görmeye geliyorlar. Her ülkenin ayrı bölgelerde kurduğu büyük çadırlar bakım görmüş durumda. Su fıskiyesi sistemleri test ediliyor. Ayrıca, Arafat'ta yeni inşa edilen büyük tuvaletler ve abdesthaneler de kullanıma açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacılarına yatak, yastık ve pike sağlayacak. Arafat'a intikal, 26 Haziran Pazartesi günü öğleden sonra başlayacak. Yaşlı hacı adaylarına dışarı çıkmamaları öneriliyor ve özel yollarla otobüslerle Arafat'a çıkış sağlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER