© Baykuş Haber

Araklı İdman Yurdu Ragbi Takımı Türkiye ikincisi oldu

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE DÜZENLENEN ANADOLU YILDIZLAR LİGİ 7’Lİ RAGBİ U18 ERKEKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NA TRABZON'U TEMSİLEN KATILAN ARAKLI İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLARAK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çarşamba ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi 7’li Ragbi U18 Erkekler Türkiye Şampiyonası'na Trabzon'u temsil eden Araklı İdman Yurdu Spor Kulübü, Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Turnuvaya 22 ilden 31 takım ve 403 sporcu katıldı. Finale yükselen İdman Yurdu takımı, son iki yılın şampiyonu Ankara temsilcisi Pursaklar Belediyespor'a yenilerek Türkiye ikincisi oldu. Bu başarılarına rağmen ragbi branşında henüz 8 ay gibi kısa bir süre geçtiği göz önüne alındığında, takım büyük bir takdir kazandı.

Ayrıca, Araklı İdman Yurdu sporcusu Emircan Alemdar, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Kulüp Başkanı Kadir Çebi, bu başarılarının ilçelerinin genç nüfusunun spor yeteneklerinden ilham aldıkları bir göstergesi olduğunu ifade etti. Çebi, "Henüz ragbi branşımızda ilk sezonumuz olmasına rağmen, birkaç ay önce düzenlenen ragbi turnuvasında Türkiye beşinciliği derecesi elde etmiştik. Şimdi U18 Ragbi Milli Takımına gönderdiğimiz 2 sporcumuz ve basketbol ile futbol branşlarımızdaki yerel derecelerimizle birlikte, ilçemizin sportif potansiyelinin geçmişten bu güne işlenmeye devam ettiğini gösteriyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER