© Baykuş Haber

Aras Bulut İynemli, ‘Yarını Kodlayanlar projesi için Kahramanmaraşta çocuklarla buluştu

ARAS BULUT İYNEMLİ, TÜRKİYE VODAFONE VAKFI VE HABİTAT DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE YÜRÜTÜLEN, ‘YARINI KODLAYANLAR SOSYAL HAYATA DESTEK’ PROJESİ KAPSAMINDA KAHRAMANMARAŞ’TA KURULAN KONTEYNER TEKNOLOJİ SINIFI VE GEZİCİ EĞİTİM ÇADIRINDA DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ.

Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen 'Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek' projesi çerçevesinde Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen konteyner teknoloji sınıfı açılışı ve gezici eğitim çadırı etkinliğine katıldı. Vodafone'un yüzü olan Aras Bulut İynemli, depremzede çocuklarla bir araya geldi ve onlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.

İynemli, projenin afetzedelerin hayatına umut ve renk katacağına inandığını belirtti. Büyük bir afet sonrasında birey ve kurumlar olarak yapabilecekleri çok şey olduğunu vurguladı. Özellikle depremzede çocukların geleceğe umutla bakmalarının önemli olduğunu ifade etti.

'Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek' projesi, afet bölgesindeki çocukların eğitimine destek olmayı amaçlıyor. Projeye dahil edilen bölgelerde 4 konteyner teknoloji sınıfı kurulacak ve bir gezici eğitim çadırı bölgeyi dolaşarak çocuklara müzik, masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve sosyal etkinlikler sunacak. Ayrıca, oyun terapisi ile psikososyal destek sağlanacak. Proje kapsamında toplamda 100 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER