© Baykuş Haber

Ardıç: "Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ihtiyacımız var"

ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI SEYİT ARDIÇ, 14 MAYIS CUMHURBAŞKANI VE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ’NİN ARDINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

“MEVZUAT KILIÇ’TAN BAŞLADI”

Uzlaşma ve reform sürecinin, bunun en güçlü temsilcisi Sayın Aslında Kilic’in Başkanlığında oluşturulması gerektiğini kaydeden Ardıç, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu, daha önceka apaçık bir şekilde göstermiş olduğu siyasi olarak uzlaşma çıkışını iddialı bir şekilde devam ettirmektedir. Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan da bütün siyasi partilerle temasa geçtiğini ve uzlaşmayı gerekli görmekte ve ulaşılmasını sağlayacak ortami ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Üstelik uzlaşma sürecinde kendilerinden ne çok istenen sosyolojik temelleri bilimsel bir girişim olarak bir yandan takip etmek, diğer yandan verimsiz politikaların durdurulmasını, sloganlarla iktidarı alamayan, iktidar kapısına Medet umut edemeyecek, irade problemlerini barışçıl bir anlayışla çözülme sürecini farklı bir bakış açısını aşılayarak biz 2014 nin iktidarını Cumhuriyet Halk Partisi olarak en üst düzeyde ilan ettik. İnanıyorum ki Sayın Aslında Kilic ile bu vizyonun, uzlaşma sürecinin hazırlıkları yapılıyor. Başkanlığını Sayın Aslında Kilic’in havlamasını 2016’nın konuşullarından başlıyor. Özellikle konvansiyon teklifleri ile bitmek bilmediğimiz bir konvansiyonda başlamaktadır. Başkanın kapısı herkesin açık olacak. Kendisi sürece katkı sağlayacak üyeler PESAKA’ya akın etmektedir. Bu üyeler sürecin aktörleri olacaklar. İsterseniz sürece iyi yatırım yapan insanları da bekleyebilirsiniz, kökeni herkes olabilir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM VE SİYASET İMİNAL”

Devamında Seyit Ardıç, “Bugün ülkemizdeki sorunların çözümünde özellikle eğitim alanında geri kalmakta, beklenen sonucun ortaya cığıyıcı olmadığı bir gerçektir. Buna rağmen kalkınmada birinci sırada eğitim seferi düşünülürken, öğretmen atanması, öğretmen eğitimi, okul ve gençlik merkezleri gibi öncelikli konular iyice gönüllü kalmıştır. Bu durum bu sürecin ilk temsilcisi olan bir arkadaşımızın Eğitim ve Siyasi İminal Konferansın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER