© Baykuş Haber

Arenaya damga vurdu; tek boynuzla şampiyon

YUSUFELİ (Artvin), (DHA)- ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali’nde tek boynuzu ile rakiplerini yenen Yılmaz Köse’ye ait 800 kilo ağırlığındaki ’Karagöz’ isimli boğa, birinci oldu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali'nde büyük bir heyecan yaşandı. Yarışmalara katılan 800 kilogram ağırlığındaki tek boynuzlu boğa "Karagöz," büyük bir başarı elde ederek birinci oldu.

Sarıgöl Vadisi'nde 10 köy muhtarlığının işbirliğiyle Dutluk mevkisinde düzenlenen festival, muhteşem güreşlere sahne oldu. Festivalde "orta boy," "büyük orta," "başaltı" ve "baş" kategorilerinde toplam 34 boğa mücadele etti. Ancak tek boynuzlu "Karagöz," bu yarışmalarda dikkatleri üzerine çekti. 5 yaşında ve 800 kilogram ağırlığındaki "Karagöz," "baş" kategorisinde yarışan rakiplerini tek boynuzuyla mağlup ederek finale yükseldi. Finalde, yine 800 kilogram ağırlığındaki "Balyoz" isimli boğa ile 7 dakika boyunca mücadele eden "Karagöz," finali kazanarak "baş boğası" unvanını elde etti. Şampiyon boğanın sahibi Yılmaz Köse, 40 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

"Karagöz"ün sahibi Yılmaz Köse, boğa beslemeyi büyük bir tutku olarak gördüğünü ve festivalde kazandıkları başarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Köse, "Geçen yıl, damızlık ve boynuzu kırık olarak aldım ve 1 yıl boyunca ona özel bir ilgi gösterdim. Boğamın güreş yapmaktan hoşlandığını fark edince, gerekli antrenmanları yapmaya başladım. Günde 5 kilometre koşu ve yürüyüş yaptırdım. Onun sağlıklı bir şekilde büyümesi için düzenli olarak ot, arpa, üzüm, incir kurusu ve yumurta gibi yiyecekler verdim. 'Karagöz'e adeta gözüm gibi baktım ve onu bu güreşlere hazırladım." dedi.

Festivalin sonunda, seyirciler "Karagöz"ü dakikalarca alkışlayarak bu unutulmaz anı paylaştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER