Arıcılara ana arı ve arı sütü üretim kursu
EğitimDÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARICILIK ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE UYGULAMA MERKEZİ’NİN (DAGEM) DÜZENLEDİĞİ, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SERTİFİKALI “ANA ARI VE ARI SÜTÜ ÜRETİM KURSU” BAŞLADI.
Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından düzenlenen ve Tarım ve Orman Bakanlığı sertifikalı olan "Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Kursu" başladı. Bu eğitim kursu, teorik bilgi yanı sıra pratik uygulamaları da içeriyor. Kursun açılışına DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak, DAGEM yetkilileri, Düzce Üniversitesi öğretim elemanları ve eğitim almaya katılmak isteyen vatandaşlar katıldı.
DAGEM Müdürü Meral Kekeçoğlu, açılış konuşmasında DAGEM'in öncelikli hedefinin topluma hizmet olduğunu vurgulayarak, DAGEM'in Türkiye'nin ilk Avrupa Birliği Girişimcilik ödüllü projesi olarak 2009 yılında kurulduğunu hatırlattı. Kekeçoğlu, merkezin kurulduğu tarihten bu yana Türkiye'nin farklı bölgelerinde kadınlara, çocuklara ve arıcılara çeşitli kurslar sunduğunu ifade etti.
DAGEM'in uluslararası arenada da tanındığını belirten Kekeçoğlu, birçok ülkeden bilim insanlarının merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Yığılca arısı üzerinde 2009 yılında başladıkları çalışmaların sonucunda Yığılca arısının ancak 2022 yılında tescillenebildiğini paylaştı.
Kekeçoğlu, yürütülen projelerle binlerce çocuk ve yetişkine ulaştıklarını ve bu sayede arının önemini anlatmanın yanı sıra nitelikli arıcılar yetiştirdiklerini belirtti.
"Başarılı olmak için arı sayısını değil, profesyonel arıcıların sayısını artırmak gerekir" diyen Doç. Dr. Kekeçoğlu, DAGEM olarak düzenledikleri bu kurslarla profesyonel arıcılar yetiştirdiklerini vurguladı.
Kursun sonunda başarılı olan katılımcılara üretim sertifikaları verilecek ve bu sayede arıcılık alanında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlanacak.
İlginizi Çekebilir