© Baykuş Haber

Arifiyede sağlık ocağı inşaatı çürümeye terk edildi

SAKARYA’NIN ARİFİYE İLÇESİNDE 3 YIL ÖNCE İKİ MAHALLEYE HİZMET VERMEK ÜZERE İNŞAATINA BAŞLANAN SAĞLIK OCAĞI ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ. BAŞLANGIÇTAN BUGÜNE 2 MÜTEAHHİT ESKİTEN SAĞLIK OCAĞI İNŞAATININ NE ZAMAN TAMAMLANACAĞI BİLİNMEZKEN, MAHALLE HALKININ DA MAĞDURİYET YAŞAMASINA SEBEP OLUYOR.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, 3 yıl önce iki mahallenin sağlık hizmetine yönelik inşaatına başlanan sağlık ocağı, terk edilmiş durumda. İnşaatın ne zaman tamamlanacağı belirsizken, mahalle sakinleri mağduriyet yaşıyor.

2021 yılı Ocak ayında temeli atılan Arifiye Aile Sağlık Merkezi'nin (ASM) inşaatı, Nevkiye ve Fatih Mahallesi'ne yaklaşık 15 bin kişilik nüfusa hizmet vermesi amacıyla başlatılmıştı. Ancak projenin temel aşamasından ileri gitmediği gibi kullanılan demir filizler de paslanarak çürümeye başladı. İnşaatı 7 milyon 444 bin TL proje bedeliyle ihale edilen iki müteahhit, maliyet artışları nedeniyle tamamlayamadı.

Fatih Mahalle Muhtarı Rahmi Aydın, sağlık ocağının tamamlanması için siyasi parti yetkilileri ve milletvekillerine başvurduklarını ancak Sağlık Bakanlığı'nın yetkisinde olduğu yanıtını aldıklarını belirtti. Mahalle sakinleri de, hala barakadan sağlık hizmeti aldıklarını ve bu durumun üzüntü verici olduğunu ifade ettiler.

Arifiye ilçesine bağlı Fatih ve Nevkiye Mahallesi sakinleri, 4 yıldır tamamlanmayı bekleyen bir sağlık ocağı yerine basit bir hizmet binasının uzun sürede tamamlanamamasından şaşkınlık ve üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER