© Baykuş Haber

Arılar çalıştı, arıcıların sağım mesaisi başladı

ADANA’NIN BEREKETLİ TOPRAKLARIN DA YETİŞEN NARENCİYE ÇİÇEKLERİ VE AYÇİÇEKLERİNDEN ELDE EDİLEN BALIN SAĞIMINA BAŞLANILDI.

Adana'nın verimli topraklarında yetişen narenciye çiçekleri ve ayçiçeklerinden elde edilen balın sağım mevsimi başladı. Adana'nın Kozan ilçesinde dolaşan arıcılar, kovanlarını Kayseri yaylalarına taşımadan önce bu sezonun bal sağımına başladı. Arıların saldırgan davrandığı için sağım işlemi genellikle çadırlarda gerçekleştiriliyor. Ancak, çadır içi sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkabildiği için arıcılar zorlu anlar yaşıyor.

Kozan'da narenciye ve ayçiçeği balı üreten arıcılar, kış mevsiminin kurak geçtiğini ve ardından gelen yoğun yağışlarla birlikte üretimin arttığını belirtiyorlar. Kozan'da 150 kovanda sağım yapan Ahmet Yeğen, kurak kış mevsimi nedeniyle zorluklar yaşadıklarını ancak sonrasındaki yağışlarla üretimin arttığını söyledi. Kovan başına 10 kilogram bal verimi beklediklerini ifade eden Yeğen, sağım sırasında arıların saldırganlaştığı için kovanları çadırlara alarak sağım işlemini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sağımın ardından keven balı üretimi için Kayseri'nin Yahyalı bölgesine göç edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER