© Baykuş Haber

Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerini almaya hazır

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BU SENE ÖSYM'NİN SINAV SONUÇLARININ ARDINDAN ÖĞRENCİ ALIMI YAPAMAYA HAZIR.

Bu yıl öğrenci alımına başlamaya hazırlanan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, kuruluş kararını 2021 yılında almış ve kısa sürede gerekli süreçleri tamamlamıştır. Aynı yıl içerisinde Mardin Devlet Hastanesi ile işbirliği protokolü imzalanarak devlet hastanesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürülmüştür.

Kuruluşundan itibaren her biri kendi alanında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşan bir akademik kadro oluşturan MAÜ Tıp Fakültesi, 25 farklı anabilim dalında 5 profesör, 9 doçent ve 23 doktor öğretim üyesi ile toplamda 37 öğretim üyesine sahiptir.

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan denetimler sonucunda uzman doktor yetiştirme yetkisi alan fakülte, ilk etapta acil tıp, anesteziyoloji ve reanimasyon ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında uzman doktor yetiştirmeye başlamıştır.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, modern bir eğitim ortamı ve güçlü bir akademik kadro ile öğrencilere kapılarını açtıklarını ifade etmiş ve Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin her açıdan öğrenci yetiştirmeye hazır olduğunu belirtmiştir.

Ayrıca, YKS'ye girecek olan tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Özcoşar, gençleri Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etmeye çağırmıştır. Fakültenin modern laboratuvarları, tıp derslikleri, kütüphanesi, hasta simülasyon ve fizyoloji pratik odaları ile donatıldığını ve güçlü akademik kadrosuyla bu yıl 81 ilin tıp öğrencilerini beklediğini vurgulamıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER