© Baykuş Haber

Artvinde yayla yolları kar tüneli kazılarak ulaşıma açıldı

ARTVİN’DE YAYLALARDA KAR ERİMEYİNCE EKİPLER KAR TÜNELİ YAPARAK YAYLA YOLLARINI ULAŞIMA AÇTI.

Artvin'in yüksek kesimlerinde hala erimemiş karlar nedeniyle yayla yolları ulaşıma kapatılmış durumdayken, İl Özel İdaresi ekipleri bu sorunu çözmek için kar tünelleri oluşturdu. Arhavi, Murgul ve Yusufeli ilçelerinin yaylalarını birbirine bağlayan yollarda ekipler, kar tünelleri açarak ulaşımı sağladı. Kış aylarında yoğun kar yağışına maruz kalan bu yollarda karların erimemesi, bölge halkının yaylalara gitmesini engelliyordu.

Dikme, Seveil, Soğuksu, Agara Yaylaları ve Yusufeli, Murgul ilçe bağlantı yol ağındaki toplam 20 kilometrelik yol, ekiplerin özverili çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı. Ayrıca, Sırt Yayla ve Novadit Yaylası yolu ile dönüş güzergahında meydana gelen heyelanların açılması için de çalışmalar yürütüldü ve yayla yollarının 45 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı.

Bu çalışmalar sayesinde Artvin'deki yaylalara olan göç başladı ve vatandaşlar, uzun süren kar mevsimine rağmen ulaşım konusundaki sıkıntıları aşarak yaylalara ulaşabildi. Artvin İl Özel İdaresi ekipleri, bölgedeki ulaşım sorunlarını çözmek için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER