© Baykuş Haber

Artvinin Kafkasör Yaylasında boğaların 42. randevusu nefes kesti

ARTVİN’İN KAFKASÖR YAYLASINDA BU YIL 42.Sİ DÜZENLENEN BOĞA GÜREŞLERİNDE BOĞALAR ŞAMPİYONLUK İÇİ KIYASIMA MÜCADELE ETTİ.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 42. kez düzenlenen boğa güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festivalde, Artvin ve çevre illerinden 147 boğa sahibi, başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste ve süperbaş kategorilerinde şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti.

Boğa güreşleri, 380 ile 950 kilogram ağırlığındaki boğaların mücadelesini içeriyor. Boğalara verilen ilginç isimler, festivalde dikkat çekerken, Yenilmez, Mahsun, Kanas, Mafya, Horoz, CanPolat gibi isimlerle arenada üstünlük sağlamak için mücadele ediyorlar. Festivali 20 bin kişi izlerken, baş boğa sahibine 85 bin TL para ödülü verilirken, toplamda 475 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Boğa sahipleri, güreşlere hazırlık için boğalarını özel besinlerle besliyor ve törpülenmiş boynuzlarını kontrol ettiriyorlar. Doping kontrolü de güreş öncesinde yapılıyor. Bu geleneksel etkinliği izlemeye gelen katılımcılar festival alanında yer bulmak için sabahın erken saatlerinde gelirken, bazıları çadırlarda güreşleri takip ediyorlar.

Festivali izlemeye gelen katılımcılar, bu etkinliği keyifle ve heyecanla izlediklerini belirterek geleneksel etkinliğin önemini vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER