© Baykuş Haber

ASELSAN Genel Müdürlüğüne Ahmet Akyol atandı

T

ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne yapılan atama hakkındaki özgünleştirilmiş haber şu şekildedir:

ASELSAN Genel Müdürlüğü'nde yapılan Yönetim Kurulu kararıyla, Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Ahmet Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Savunma Sanayii Başkanlığına atanmasının ardından bu önemli göreve getirildi.

Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasının ardından Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla Ahmet Akyol, bu kritik göreve atanmıştır.

Ahmet Akyol, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş ve Stanford Üniversitesi'nde İnovasyon Liderlik eğitimi almıştır. Ayrıca, elektro-optik ve haberleşme konularında eğitimler de almış olan Akyol, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

1982 İzmit doğumlu olan Ahmet Akyol, 2006-2007 yıllarında asteğmen olarak askerlik görevini yerine getirmiş ve sonrasında birçok farklı kurumda mühendislik, müdürlük, müşavirlik gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda çeşitli önemli pozisyonlarda görev alan Akyol, ASELSAN Yönetim Kurulu kararı ile Genel Müdür Yardımcısı ve MGEO Sektör Başkanlığı görevine atanmıştır.

ÜBİAK-SAGE Yönetim Kurulu üyeliği ve NAO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (SO) Sensör ve Elektronik Paneli kurul üyeliği gibi görevleri de sürdüren Ahmet Akyol, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER